واریس چیست - رگ های واریسی

رگ های واریسی چیست و چگونه درمان می شود؟

 رگ های واریسی چیست و چگونه درمان می شود؟

در پاسخ به این پرسش که واریس چیست، باید گفت رگ های واریسی نوعی بیماری است که با افزایش اندازه، تغییر شکل رگ ها خود را نشان می دهد.

خون در پاها از طریق شریان ها به پایین جریان می یابد، همه بافت ها را تغذیه می کند و از طریق وریدها به قلب بر می گردد، در مورد انواع عروق و بیماری های آنها، در مقالات مرکز واریس اصفهان، دکتر هادی زاده (بهترین متخصص واریس ایران)، (بهترین متخصص واریس در اصفهان)، (بهترین متخصص واریس اهواز) مطالب فراوانی در اختیار شما عزیزان است.

سیستم اصلی رگ در پاها:

دو سیستم اصلی رگ در پاها وجود دارد – رگ های عمیق ، که بیشتر خون را از پاها به قلب منتقل می کند و رگ های صافن که اهمیت کمتری دارند و این رگ ها هستند که می توانند از نظر آسیب شناسی باعث ایجاد واریس شوند. همه رگ ها دریچه هایی دارند که از برگشت خون جلوگیری می کنند و امکان حرکت خون فقط به سمت بالا را فراهم می کنند. در صورت گشاد شدن رگ ها، دریچه ها قادر به عملکرد مناسب نیستند. نارسایی دریچه ایجاد می شود.

خون به سمت پایین برمی گردد، و در حالی که ایستاده ، راه می روید یا نشسته اید، به ویژه هنگام نشستن با پای ضربدر، خون در جهت عکس حرکت می کند. در حالت خوابیده ، فشار در سیستم وریدی سطحی کاهش می یابد و معمولاً پاها احساس بهتری دارند. شدت علائم بیماری واریس و نوع درمان واریس به میزان نارسایی دریچه های وریدی و میزان تأثیر آنها بر رگ پا بستگی دارد.

انواع درمان های واریس، توسط دکتر هادی زاده (بهترین متخصص واریس اصفهان) (بهترین متخصص واریس شهرکرد) (بهترین متخصص واریس اهوار) در اختیار بیماران مبتلا به واریس قراردارد.

علل ایجاد واریس:

رگ های واریسی در بسیاری موارد برای اولین بار در دوران بارداری ظاهر می شوند. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد.

بعنوان مثال در دوران بارداری هورمون هایی ترشح می شوند که دیواره ورید را ضعیف می کنند و نیز رحم بزرگ شده هم باعث فشرده شدن عروق وریدی لگن کوچک می شود، که زنان را مستعد ایجاد واریس می کنند. افراد دارای اضافه وزن نیز بیشتر دچار رگ های واریسی می شوند.

نکته دیگر اینکه تمایل به ایجاد رگ های واریسی به عنوان یک بیماری ارثی وجود دارد ، اما این بدان معنا نیست.

که همه بستگان لزوماً دچار رگ های واریسی می شوند. این بیماری با ظهور وریدهای گشاد شده منفرد شروع می شود، که به طور معمول، با آهستگی و طی چندین سال، به کل اندام تحتانی گسترش می یابد. با پیشرفت بیماری ، گردش خون اندام تحتانی و در درجه اول پوست آسیب می بیند.

بیشتر افراد در ابتدای بیماری واریس، علائم دردناکی همراه با رگهای واریسی ندارند.

علامت ابتلا به واریس:

در پاره ای از بیماران، اولین علامت ابتلا به بیماری فقط می تواند وجود یک شبکه وریدی قابل مشاهده باشد. با گذشت زمان، درد، ناراحتی و سنگینی در پاها ظاهر می شود، تورم در پایان روز بدتر می شود. این علائم از نظر پزشکی تهدید کننده زندگی نیستند، اما اگر به اندازه کافی ناراحتی ایجاد کنند، شروع درمان واریس ضروری است.

هرچه درمان زودتر آغاز شود، نتیجه بهتری خواهد داشت و درمان آسیب زا خواهد بود.

بعلاوه، فشار زیاد در رگ ها باعث آسیب به پوست می شود، خصوصاً غالباً در ناحیه مچ پا، پوست رنگ قرمز سیانوتیک پیدا می کند، در این صورت ممکن است پوست، رنگ مایل به قهوه ای نیز پیدا کند. اگر بیماری اجازه پیشرفت داشته باشد، زخم های تروفیک (یعنی به دلیل کمبود تغذیه) بر روی پوست پاها ایجاد می شود.

پوست آسیب دیده به راحتی آلوده می شود. و البته، هر نوع مداخله در این مرحله نمی تواند تأثیر سریع بگذارد. بنابراین، توصیه می شود که واریس هرچه زودتر درمان شود ، بدون اینکه منجر به ایجاد اختلالات تروفیک شود.

روش درمان:

چندین روش کلی پذیرفته شده برای درمان رگ های واریسی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

لیزر داخل عروقی، RF، اسکلروتراپی، چسب و روش های محافظه کارانه مانند دارو درمانی و استفاده از جوراب واریس و…..

درمان محافظه کارانه واریس:

پزشکان معتقدند بهترین راه درمان واریس، لیزر واریس است و به همین دلیل لیزر واریس در اصفهان، همواره بعنوان بهترین روش درمان بکار برده می شود ولی در عین حال فشرده سازی الاستیک با جوراب واریس را بعنوان یک روش محافظه کارانه مفید در پیشگیری و درمان رگ های واریسی می دانند – استفاده از جوراب با فشار مخصوص (جوراب ساق بلند با قدرت فشاری مناسب).جوراب واریس مناسب فشار یکنواختی را روی اندام تحتانی ایجاد می کند، که باعث گردش خون طبیعی و بهبود جریان خون می شود و دیواره های عروقی ضعیف شده را پشتیبانی می کند و بنابراین ، بار اضافی وریدها برداشته می شود، جریان خون وریدی بهبود می یابد، به همین دلیل پیشرفت بیشتر بیماری و خطر لخته شدن خون به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

جوراب واریس مدرن فشرده سازی به دو نوع درمانی و پیشگیری تقسیم می شود.

محصولات پزشکی با میلی متر مشخص شده اند. RT Art. ، و به کلاس های فشرده سازی از I تا IV تقسیم می شوند. هر کدام مربوط به فشار خاصی است که در میلی متر جیوه اندازه گیری می شود. در مراحل مختلف رگ های واریسی یا نارسایی مزمن وریدی، از فشرده سازی خاصی استفاده می شود. به همین دلیل فقط یک فوق تخصص واریس می تواند که جوراب واریس فشرده سازی مناسب را تجویز و انتخاب کند( با در نظر گرفتن ماهیت آسیب شناسی و با اندازه گیری های فردی برای هرشخص).

توصیه ی ما به شما:

با داشتن یک زندگی بی تحرک “کم تحرک” (کارمندان اداره و….) یا “ایستاده” ( فروشندگان ، آرایشگاه ها و غیره) و همچنین با انجام فعالیت بدنی طولانی مدت، در دوران بارداری یا استعداد ارثی، استفاده از جوراب واریس فشاری پیشگیرانه توصیه می شود و جوراب واریس مناسب اگر حتی کوچکترین علائمی از واریس ظاهر شود، توصیه می شود با کلینیک فوق تخصصی دکتر هادی زاده (بهترین متخصص واریس اصفهان) تماس بگیرید تا درمان مناسب را تجویز کنند.

دارو درمانی

دارو درمانی می تواند علائم بالینی بیماری – درد، تورم، ناراحتی، گرفتگی شبانه و غیره را کاهش دهد، اما متأسفانه نمی تواند پیشرفت بیماری را کاملاً متوقف کند. این ماده به عنوان بخشی از درمان پیچیده هم در طول درمان اصلی و هم در حین پیشگیری از واریس بکار می رود.

بقیه درمان های واریس از جمله لیزر واریس در اصفهان که بعنوان درمان استاندارد واریس بکار می روند.

تلفن های تماس و گرفتن نوبت از کلینیک واریس اصفهان:
03132242164
03132242165

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *