کنترل فشار خون

قلب و دستگاه گردش خون: قسمت اول

قلب و دستگاه گردش خون: قسمت اول

از مدت‌ ها پیش به اثبات رسیده است که خویشتن داری در مصرف نمک طعام از فشار خون اساسی می‌کاهد. این تأثیر به سبب کم شدن ورود سدیم به ارگانیسم پدیدار می شود طی پژوهش‌ هایی که با نمک های حاوی سدیم و فاقد کلر به عمل آمد مشاهده گردید که کلر در این مورد بدون اثر است و در این رویداد کلر موجود در نمک نقشی ندارد.


پژوهش‌ های اپیدمیولوژیکی فراوانی روشن ساختند که زیاده روی در مصرف نمک طعام شرایط را برای بروز فشار خون اصلی در دراز مدت مناسب می نماید. فشار خون در اقوامی که نمک طعام را نمی‌شناسند (بومیان برزیلی، گینه جدید، آفریقا و…..) همگام با افزایش سن بالا نمی رود، در صورتی که فشار خون در مصرف کنندگان نمک طعام با بالا رفتن سن بیشتر می‌شود چنانچه به غذای همان بومیان نمک افزوده شود فشار خون آنها نیز افزایش می یابد.

در بعضی از نواحی ژاپن میانگین مصرف سرانه نمک طعام ۲۷ گرم در روز می باشد در این نقاط درصد مبتلایان به افزایش فشار خون نیز بالاتر از میزان متوسط قرار دارد.

گرفتاران به هیپرتونی طعم شور و کمتر از افراد سالم احساس می‌کنند.

بررسی های انجام شده در آمریکا نشان داد که بیماران هیپرتونیکی غذای شور را ترجیح می‌دهند و از این رو در مقایسه با گروه شاهد و بدون فشار خون، ۴ برابر بیشتر نمک مصرف می‌نمایند. زیاده روی در مصرف نمک طعام احتیاج به مایعات را نیز افزایش می دهد و به همین جهت میزان نوشابه مورد نیاز روزانه آن ها به دو برابر می رسد. مصرف نمک طعام در کشورهای غربی بیش از مقدار توصیه شده در روز می باشد با وجود این پاره ای دگرگونی های تغذیه ای از میزان نمک طعام غذا نسبت به گذشته کاسته است و پایه بررسی‌های صورت گرفته هر فرد بلژیکی در سال ۱۹۲۰ روزانه ۲۰ الی ۳۰ گرم نمک مصرف می نموده است در حالی که هم اکنون مصرف سرانه نمک طعام در بلژیک ۱۷ گرم می باشد.

دلیل این امر کاهش میزان مصرف نان ،گوشت های نمک شود شده و فرآورده‌ های شور سیب زمینی در جیره روزانه است. روش های نوین برای نگهداری خوراکی ها مثل انجماد و یا کنسرو در قوطی، مستلزم اضافه نمودن مقادیر زیاد نمک طعام نیست. در آلمان باختری هر نفر روزانه ۱۳ گرم نمک مصرف می‌نمایند.


ادامه دارد…..

برای کسب اطلاعات بیشتر کلینیک لیزر واریس در اصفهان، دکتر محمود هادی زاده (بهترین متخصص واریس در اصفهان) با استفاده از روش های نوین انواع واریس و عوارض ناشی از انها را تحت درمان قرار می دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *